Halkeilevat nurkat kuriin!

Sain kunnian toimia K-raudan marraskuun Vierasbloggaajana, joten marraskuun jokaisella viikolla ilmestyy yksi K-raudan kanssa yhteistyössä toteutettu postaus.

Aloimme yhdessä mieheni kanssa pohtimaan, mikä olisi akuuttia tai mihin pitää erityisesti kiinnittää huomiota omakotitalossa, joka on vielä hiukan kesken (vaikka muutimme sisään jo vuonna 2010). Asumisen jäljet näkyvät jo luonnollisesti joissain paikoissa, mutta pääosin talomme on vielä "uudenkarheassa" kunnossa - varsinkaan kun kaikki ei ole edes vielä edes valmista. Aloitellaan nyt ensimmäisellä postausidealla ja paljastetaan sen verran, että kuun lopussa tulee se herkullisin postaus.

Uusi omakotitalo - tai ainakin uusi puutalo - "elää" ensimmäiset pari vuotta, ilmeisesti sopeutuen ilmastoomme. Meillä tämä eläminen näkyi siinä, että talon ulkonurkkien akryylisaumaukset alkoivat ikävästi halkeilemaan ja alkuun se harmitti ihan vietävästi, mutta parin vuoden kuluttua silmä oli jo ehtinyt tottua niihin. Ongelman olisi voinut välttää asentamalla nurkkalistat katon ja seinän saumoihin, mutta emme halunneet tehdä niin, koska sisäkatot ovat ns. roiskapinnalla, eikä esim. mdf-paneloituja. Nyt uskomme kuitenkin että talo on asettunut paikoilleen, joten päätimme uusia halkeilleet akryylisaumat. Toimenpide tehtiin talon jokaiseen huoneeseen (jossa halkeamia oli), mutta kuvissa näkyy vain keittiö, eteinen ja kodinhoitohuone.Alotimme poistamalla vanhat saumamassat veitsellä leikaten. Sen jälkeen saumat putsattiin huolellisesti pölystä ja liasta.Nurkissa käytettiin Kiillon valkoista Acryl- massaaMassa leviettiin metallisen pruutan avulla, jonka jälkeen se siveltiin sormella tasaiseksi. Sivelyssä käyettiin apuna hieman Fairy-liuosta, joka takaa tasaisen lopputuloksen, eikä massa tartu sormiin.Eteisen nurkat
Kodinhoitohuoneen nurkat
Keittiön nurkat


Nyt kelpaa taas saumoja ihastella.

Yhteistyössä @K- rauta

Comments