Iglu hehkuu_ Valaistuminen IKEAssa

Kaupallinen yhteistyö / IKEA

Perjantaina oli jännä aamu, sillä olin saanut kutsun Tampereen Ikean myymälään, missä IKEA ja Tampereen Seudun ammattiopisto TREDUn sisustusalan ja sisustuspuusepänalan artesaaniopiskelijat paljastivat uniikin Iglow - valoinstallaation. 


"Iglow tulee sanoista igloo (iglu) ja glow (hehku). Halusimme luoda yhdessä jotakin kaunista ja sulauttamalla ideamme yhteen pienistä palasista, siitä muodostui iglun kaltainen teos. Iglow-installaation muoto muistuttaa meitä ilmastonmuutoksen aiheuttamista ongelmista, jotka vaikuttavat muun muassa jäätiköiden sulamiseen. Teoksen nimestä muodostuu myös lause ”I glow” (minä hehkun). Astumalla sisään installaatioon pääset osaksi hehkuvaa teosta ja kokemaan valaistumisen elämyksen niin sisältä kuin ulkoakin."


Tredun opiskelijaryhmä sai luovuuteensa lähes vapaat kädet. Vaikutuin tästä iglun muodosta, joka oltiin vuorattu osittain valaistuilla varjostimilla, puusta ja mustasta. Tuonne kun olisi laittanut pari taljaa ja kuuman kaakokupin kätöseen, niin oisin viihtynyt vaikka kuinka kauan. Muotoiluyhteistyö toteutettiin kuudella IKEA -paikkakunnalla yhtäaikaa. Kannattaa siis kurkata muiden kaupunkien upeat teokset täältä.


Tampereen tavaratalon johtaja Liisa Kallio pitää erittäin tärkeänä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja tämän yhteistyön kautta he pääsevät kertomaan IKEAn kestävän kehityksen arvoista ja haluavat myös herätellä ihmisiä ajattelemaan miten helposti energian tuhlaukseeen voi ihan pikkuteoin vaikuttaa. 


Sinunkin on helppo hypätä kyytiin mukaan, sillä alkajaisiksi voit vaihtaa kodin kaikki lamput LED- lamppuihin, niin tuhlaat vähemmän ja säästät sähkölaskussasi. Ja samalla teet hyvää. IKEA  nimittäin starttaa Brighter Lives for Refugees -hyväntekeväisyyskampanjan, jonka kautta jokaisesta ostetusta Led-tuotteesta (valaisin tai lamppu) lahjoitetaan 1 € Kansainväliselle Pakolaisjärjestölle. Viime vuonna tämä keräys tuotti huimat 10 miljoonaa euroa. Varoilla tuetaan mm. lasten koulunkäyntiä Aasiassa, Afrikassa ja Lähi- idässä. 

Iglow.-teos on esillä kolmen viikon ajan, kuten muutkin teokset IKEAn myymälöissä. 

Kestävämpi arki ei ole vain luksusta vaan kuuluu ihan jokaiseen kotiin. Aloita siis nyt.


Iglow työryhmä:

Sisustusalan ja sisustuspuusepänalan artesaaniopiskelijat: Eeva Hantula, Tanja Isola, Saara Järvinen, Janina Kivistö, Anu Koistinen, Emmi Koskinen, Janita Lindgren, Lotta Tila, Henna Lundén, Heidi Mulari ja Helmi Salminen

Audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat: Mona Karttunen ja Marietta Veijalainen

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Comments

  1. Mua niin harmittaa, etten päässyt paikalle täällä meillä päin! Vaikuttaa kivalta tapahtumalta!

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.