Sisusta minibudjetilla

Ihanaa torstaita! Kohta onkin taas viikonloppu. Vieraitakin tulossa ja ilmakin taitaa nyt kääntyä syksyn puolelle.

Meidän pienellä bloggaajaporukalla kiertää haaste, jonka ideana on jakaa omasta mielestä parhaat edulliset tai jopa ilmaiset keinot lisätä kodin kauneutta ja viihtyisyyttä. Haasteen heitti ilmoille Zubi's cornerin Suvi, joten tässä tulee mun niksit ja pihistelyideat.


Kukat ja oksat luonnosta


Minä sisustan paljon kukilla ja varsinkin kesäaikaan poimin koiralenkiltä usein kukkakimpun matkaani. Kuljetan jopa oksasaksia taskussani paskpussien (tyhjien) seassa. Näillä saa tosi kivasti ilmettä sisustukseen ja ihan ilmaiseksi. Silmäni lepäävät kukkakimpuissa.

Tasot järjestyksessä


Muuton myötä olemme karsineet paljon tavaroitamme ja olemme tulleet  hyvin vähällä toimeen. Mutta en tykkää liian kliinisestä sisustuksesta, joten tasoilla on kyllä kynttilänjalkoja, kukkamaljakoita ja kukkaruukkuja sulassa sovussa. Näitä vaihtamalla sisustukseen tulee uusia katseenkiinnittäjiä. Ja kunhan muistaa, että kaikkien koriste-esineiden ja muiden ei tarvitse olla kerralla esillä, vaan vaihtelee niitä sopivin väliajoin.

Lakanat vaihtoonMeillä ei käytetä päiväpeittoa, joten lakanoiden ulkonäkö + mukavuus näyttelee hyvin suurta osaa makuuhuoneessa.  Näillä saa hetkessä huoneen ilmeeseen vaihtelua.  Jo pelkällä aluslakanan vaihdolla on vaikutusta ilmeeseen. Seuraavaksi kokeilen erilaisia tyynynpäällisiä ja luon syksyisen fiiliksen niiden avulla.

Kynttilät


Pimenevät illat ja syksyinen fiilis, niin mikäs sen ihanempaa kuin laittaa kynttilät palamaan ja kaikki näyttää paljon paremmalta ja villakoiratkaan ei näy. Helposti saisin myös tuon pöytätason ilmeen vaihdettua, sillä se on vain laminaatin palanen. Bauhausista on ainakin saanut ostaa vain yhden palasen, ei ole tarvinnut ostaa koko pakettia.  

Kauniit purkit, putelit ja käsipyyhkeet


Tykkään kauniista ja arkisista asioista. Lavuaarin saippuapullo tuo iloa silmälle joka kerta, samoin hyvin valitut käsipyyhkeet. Satsaan kerralla ehkä vähän tyyriimpään pulloon, mutta kun sisältö on käytetty, täytän sen vähän edullisemmalla, mutta ulkonäkö ei kärsi. 

Antiikki/kierrätysliikkeet


Uutta kotia sisustaessa ollaan käyty jo monesti kiertämässä antiikkiliikkeitä. Näissä kalusteissa on minusta enemmän rouheutta ja tyyliä kuin monessa uudessa. Kannattaa siis kierrellä ja seurata vaikka Facebookin palstoja, näistä tekee väliin hyvinkin edullisia löytöjä.

Mutta ehkäpä se kaikkein helpoin ja edullisin sisustuskeino on S-I-I-V-O-U-S. Siivotussa kodisa silmä lepää -edes sen hetken.

Comments

  1. Täällä ollaan ihan samaa mieltä! Ja kyllä, siivous on paras sisustusvinkki :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.